25 marca odbyło się kolejne spotkanie DKK. Omawiałyśmy powieść Julii Child "Moje życie we Francji". Kolejne spotkanie 22 kwietnia. ZAPRASZAMY
"... Pełna humoru i werwy autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych
profesjonalnej szefowej kuchni, na kanwie której nakręcono niedawny
przebój kinowy Julia i Julia z Meryl Streep w roli głównej. Julia Child -
„matka chrzestna” Nagelli Lawson i Jamiego Olivera – sprawiła, że
Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Swoje pięć minut w telewizji
dostała po tym, jak na rozmowę o napisanej przez siebie książce
kucharskiej przyniosła do studia jajka oraz wszystkie niezbędne
narzędzia włącznie z przenośną kuchenką i przyrządziła na wizji omlet.
Widzowie chcieli więcej!..."
Książka opowiada o początkach jej kulinarnej fascynacji, kiedy wraz z
mężem zamieszkała we Francji. Nie znała wówczas ani słowa po francusku i
nie miała pojęcia o gotowaniu.